Ausztrál E-Visitor vízum

Az alábbiakban az ausztrál e-visitor vízumról és annak feltételeiről olvashatsz.

Az eVisitor rendszerét 2008 végén vezette be az ausztrál bevándorlási hivatal, annak érdekében, hogy néhány európai országnak, köztük Magyarországnak is, könnyebbé tegyék a vízumigénylést. Az eVisitor vízum tulajdonképpen egy turista vízum, amire elektronikusan lehet jelentkezni – térítésmentesen. Másik jelentős előnye az ausztrál turistavízummal szemben, hogy az eVisitor vízum elbírálási ideje lényegesen rövidebb, akár 24 órán belül is elbírálhatják, ha minden feltételnek eleget tudsz tenni.

Az eVisitor vízum alapvetően azoknak jó választás, akik nyaralni, kikapcsolódni szeretnének Ausztráliában, illetve barátaikat, rokonaikat szeretnék ott meglátogatni. Ez a vízumtípus munkavállalási engedélyt semmilyen körülmények között nem ad, viszont ha 3 hónapnál kevesebb ideig szeretnél Ausztráliában tanulni, akkor ezt ezzel a vízummal is megteheted, anélkül, hogy diákvízumot kellene igényelned. Az eVisitor vízum 12 hónapig érvényes, de 3 hónapnál többet egyhuzamban nem tartózkodhatsz vele Ausztráliában.

Alapkövetelmények

  • Megfelelő anyagi háttérrel kell rendelkezned, és ezt akár igazolnod is kell az ausztrál kormány felé például bankszámla kivonattal, jövedelemigazolással, adópapírokkal, stb.
  • Ezt a vízumot csak Ausztrálián kívül igényelheted meg.
  • Jó egészségi állapotban kell lenned, egyetlen egyértelműen kizáró ok van: ha tuberkulózisban szenvedsz.
  • Egészség- vagy utazásbiztosítást nem kötelező kötnöd, de érdemes, hiszen akár kérheti is tőled az ausztrál kormány, illetve egészségbiztosítás nélkül minden kint felmerülő orvosi költséget neked kell megtérítened.
  • A vízum térítésmentes.