Ausztrál turistavízum

Az ausztrál turista vízum alapvetően azoknak jó választás, akik nyaralni, kikapcsolódni szeretnének Ausztráliában, illetve barátaikat, rokonaikat szeretnék ott meglátogatni.

Ez a vízumtípus munkavállalási engedélyt semmilyen körülmények között nem ad, viszont ha 3 hónapnál kevesebb ideig szeretnél Ausztráliában tanulni, akkor ezt ezzel a vízummal is megteheted, anélkül, hogy diákvízumot kellene igényelned. Lehetőséged van arra is, hogy 3 hónapnál tovább, akár fél vagy egy évig is Ausztráliában tartózkodhass.

Alapkövetelmények:

  • Megfelelő anyagi háttérrel kell rendelkezned, és ezt akár igazolnod is kell az ausztrál kormány felé például bankszámla kivonattal, jövedelemigazolás, adópapírok, stb.
  • Jó egészségi állapotban kell lenned. Azonban vízumkérelmedet elutasíthatják, ha például HIV pozitív vagy, TBC-d vagy Hepatitis C-d van, stb.
  • Egészség- vagy utazásbiztosítást nem kötelező kötnöd, de érdemes, hiszen akár kérheti is tőled az ausztrál kormány, illetve egészségbiztosítás nélkül minden kint felmerülő orvosi költséget neked kell megtérítened.
  • A vízum térítésköteles.