Gyakran ismételt kérdések

  • Könnyű-e Ausztráliába bevándorolni?

    Az ausztrál bevándorlás az utóbbi 10 évben nagyon összetetté vált, így azt nem jelenthetjük ki, hogy a bevándorlás könnyű lenne, viszont cégünk arra specializálódott, hogy a bevándorlás folyamatát minél könnyebbé tegye számodra.

  • Mennyibe kerül a bevándorlás Ausztráliába?

    Az ausztrál bevándorlás költségeit több tényező befolyásolja. Ilyen például a vízum típusa (alosztálya), illetve az egyéb járulékos költségek, úgy mint az iratok hivatalos fordítása, hitelesítése, továbbá cégünk ügyintézési díja.

  • Milyen hosszú az ausztrál bevándorlási folyamat?

    Ez ismét egy szerteágazó kérdés, ugyanis mondhatjuk, hogy ahány vízumtípus (alosztály) létezik, annyi féle ügyintézési idő lehetséges.

  • Ha én megkapom az ausztrál bevándorlási vízumot, akkor kik jöhetnek velem?

    Alapvetően igaz az, hogy a házas- és élettársakra, valamint a gyerekekre terjed ki a vízum hatálya, viszont testvérekre és szülőkre nem.

  • Van-e korhatára az ausztrál bevándorlásnak?

    Ez a kérdés szintén vízumtípus függő, azonban a szakmai alapon bevándorolni vágyók számára a bevándorlás felső korhatára 45 év. Mindazonáltal, például egy partnervízum esetén semmiféle korhatár nincsen.

  • Mennyi idő alatt kaphatom meg az ausztrál állampolgárságot?

    Ehhez 4 évet kell Ausztráliában élned, és ebből legalább 1 évet, mint állandó ausztrál lakos (permanent resident).

  • Mi alapján dönti el az Ausztrál Bevándorlási Hivatal, hogy ki vándorolhat be?

    Számos elbírálási lehetőség létezik, de Magyarországról jelenleg a leggyakoribb a szakmai alapú bevándorlás, ami történhet pontrendszer alapján, független bevándorlóként, de akár állami vagy munkáltatói szponzorálással is.

  • Hogy épül fel a pontrendszer?

    Pontot kaphatsz az életkorodra, az iskolai végzettségedre, a releváns szakmai tapasztalatodra, az angol nyelvtudásodra. Ezen kívül extra pontokat kaphatsz állami szponzorálásra, továbbá arra is, ha dolgoztál vagy tanulmányokat folytattál Ausztráliában, és még pár járulékos dologra.

  • Kell-e angol nyelvtudás az ausztrál bevándorláshoz?

    Igen, kell. A meglévő angol nyelvtudásodat érvényes, az Ausztrál Bevándorlási Hivatal által elfogadott nyelvvizsgával kell igazolnod.

  • Milyen nyelvvizsgát fogad el az Ausztrál Bevándorlási Hivatal?

    A legtöbb esetben az IELTS nyelvvizsga elfogadott, de 2014 Novembertől az ausztrál kormány elfogadja a következő nyelvvizsga típusokat:

    • IELTS
    • OET
    • TOEFL Ibt
    • Pearson (PTE Academic)

    Cambridge English: Advanced (CAE) teszt 2015 elejétől szintén elfogadott lesz.

  • Mi az a minimum angol nyelvtudás, amire szükségem van?

    Ez megint vízumalosztálytól függő kérdés, de általánosságban elmondható, hogy egy szakmai alapú bevándorlási vízumhoz egy General IELTS 6.0-ás eredményt kell elérned, mindegyik elemből. Azonban, például egy munkáltatói szponzorált vízumhoz esetenként egy IELTS 5.0 is elégnek bizonyulhat.