Ausztrál szponzorált munkavállalói vízum

A szponzorált munkavállalói vízumot azok számára találta ki az ausztrál kormány, akik kimondottan dolgozni, nem pedig tanulni vagy végleg letelepedni szeretnének a kontinensen.

Ez a vízumalosztály kedveltnek mondható az ausztrál munkáltatók körében, mert lehetővé teszi számukra, hogy magasan képzett, tapasztalt, külföldi szakembereket alkalmazzanak a világ bármely országából. Magyarán szólva, ha te egy jobban fizető munkahelyet, egy felfelé meredekebben ívelő karrierlehetőséget szeretnél, vagy egyszerűen csak nemzetközi munkatapasztalatra vágysz, és ezért pár évig szeretnél Ausztráliában munkát vállalni, akkor ezt a vízumtípust neked találták ki.

Mindemellett, ha meggondolod magad és Ausztráliában szeretnél letelepedni, akkor ezzel a vízummal lehetőséged nyílhat arra, hogy megpályázhass egy állandó tartózkodási engedélyt, ami már csak egy lépésre van az ausztrál állampolgárság megszerzésétől.
Az ausztrál szponzorált munkavállalói vízummal 3 hónaptól egészen 4 évig vállalhatsz munkát Ausztráliában, viszont szponzoráló alkalmazásában kell maradnod ez idő alatt. A jó hír viszont az, hogy házastársad, élettársad is jogosult a korlátlan ausztrál munkavállalásra.

Alapkövetelmények:

  • Egy, a te nevedre kiállított ausztrál munkaajánlat, amit egy szponzorképes ausztrál cég állított ki.
  • Megfelelő szintű angol nyelvtudás, melynek meglétét érvényes IELTS nyelvvizsgával kell igazolnod.
  • Olyan végzettséggel és/vagy munkatapasztalattal kell rendelkezned, amivel szponzorációra alkalmas vagy.
  • Ausztrál egészségbiztosítás.
  • A vízum térítésköteles.