Next visa vagyis a következő ausztrál vízumod

Itt az Ausztráliából (onshore) megkérvényezett diákvízumokról ejtünk pár szót.

Ha erre a menüpontra kattintottál akkor valószínű, hogy abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy már Ausztráliában tartózkodsz. A legtöbb ügyfelünk vagy a régi tanulóvízumát szeretné meghosszabbítani, vagy a másik gyakran elforduló eset, hogy az ausztrál turistavízumát szeretné lecserélni ausztrál tanulóvízumra.

Diákvízum/tanulóvízum hosszabbítás Ausztráliából, avagy next visa.

Az ügyfeleink túlnyomó része legalább egyszer, de előfordulhat, hogy többször is hosszabbítja az ausztrál diákvízumát. Ennek két gyakran előforduló oka van. A leggyakoribb, hogy a diák tanulmányait befejezte és egy újabb képzésre vagy tanfolyamra szeretne jelentkezni. A másik gyakran előforduló eset, hogy nem sikerül a diáknak befejeznie a képzést a CoE-ban meghatározott időpontig vagy a diákvízum lejártáig. Mindkét esetben viszonylag egyszerű a helyzet, mert ismét azoknak az ismert feltételeknek kell megfelelni, mint korábban az első ausztrál vízum megszerzésénél.
Természetesen az új vízum elbírálásáig bridging vízum lép érvénybe, amennyiben az eredeti vízum már lejárt és az elbírálás folyamatban van. A bridging vízum, mint ahogy a nevéből is következik egy áthidaló vízum, így az eredeti vízum feltételei vonatkoznak az ausztrál diákvízum igénylőre és az esetlegesen vízumhoz csatlakozó családtagokra.
A vízumhosszabbításnál még arra kell odafigyelni, hogy az ausztrál kormány a második ausztrál vízumhosszabbítás után extra 700 AUD/fő illeték megfizetését kéri a főpályázótól és az esetlegesen csatlakozó családtagoktól is az ausztrál vízum díjakon felül. Így azt javasoljuk, hogy érdemes kevesebb, de hosszabb vízumot igényelni, amennyiben hosszabb időt szeretne a diák Ausztráliában tanulni. Természetesen mi abban is tudunk segíteni, hogy úgynevezett “package” azaz csomagprogramra igényeljünk tanulóvízumot, ezáltal csökkenteni a költségeket.

Ausztrál turistavízum/Evisitor vízum átváltása ausztrál diákvízumra, avagy next visa.

Ügyfeleink egy része szeretné megnézni Ausztráliát és egyben belekóstolni a mindennapi ausztrál életbe, mielőtt elkötelezi magát egy hosszabb képzésre. Erre korábban is volt lehetőség bizonyos feltételek meglétekor, viszont 2016 júliusi változások után ezt könnyebbé tette az ausztrál kormány.

Amikor turista/Evisitor vízumról adjuk be a diákvízum igénylést, akkor ugyanazoknak a feltételeknek kell megfelelnie a diáknak, mint ha Ausztrálián kívülről (offshore) kérvényeznénk meg a vízumot. Az elbírálási idők is hasonlóak. Az Ausztráliából (onshore) megigényelt tanulóvízumnak a hátránya, hogy a vízumelbírálása alatt nem jogosult munkavállalásra a pályázó és az esetlegesen csatlakozó családtagok sem. Viszont hatalmas előnye, hogy a tanulni vágyó akár az ausztrál diákvízum megkérvényezés előtt is elkezdheti tanulmányait, ha úgy szeretné.


Ha bármi kérdésed van a következő vízumoddal, next visa-dal kapcsolatban, akkor keress fel minket bátran az ausztrál irodánkban, személyesen, emailben, vagy akár telefonon.