Gyakran ismételt kérdések

  • Miért fontos egy oktatásszervező cégnek, hogy legyen ausztrál regisztrációja?

    Mert ez a garancia, hogy a cég professzionálisan ért az ausztrál oktatás minden területéhez.

  • Mennyibe kerül a CSE Australianál a diákvízumról való konzultáció?

    Ügyfeleink számára a diákvízum konzultáció díja teljesen ingyenes.

  • Mit jelent az, hogy a CSE Australia akkreditációval rendelkezik?

    Teljes rálátása van az ausztrál oktatásra. Az ausztrál kormány elismeri a CSE Australia-t, mint hivatalos oktatási tanácsadó céget.

  • Milyen akkreditációkkal rendelkeznek a CSE Australia tagjai?

    QEAC No: E237 és E477, MARN: 0851996

  • Milyen típusú kurzusok léteznek Ausztráliában?

    Nyelvkurzusok, szakmai kurzusok, felsőfokú képzések.

  • Szükséges-e angolul tudnom ahhoz, hogy Ausztráliában tanuljak?

    Nem szükséges, ám ebben az esetben angol nyelvtanfolyammal kell kezdened.

  • Mennyi ideig járhatok iskolába?

    Annyi ideig, ameddig kifizeted a tanfolyamot.

  • Hány éves korig jelentkezhetek diáknak?

    A jelentkezés nincs korhoz kötve.

  • Vihetek-e magammal családtagot/élettársat?

    Természetesen, párod/családtagod csatlakozhat a vízumodhoz és ki tudtok menni ketten egy vízumon a megadott feltételek alapján.

  • Ha a feleségemmel/élettársammal együtt akarok kimenni, akkor mind a kettőnknek tanulnia kell?

    Ha egy vízumon szeretnétek kimenni, akkor van rá lehetőség, hogy csak egyikőtök járjon iskolába, míg a másik fél részmunkaidőben dolgozhat.

  • Mehetünk-e egy vízumon a feleségemmel/élettársammal, ha mind a ketten tanulni szeretnénk?

    Abban az esetben, ha mindketten 3 hónapnál tovább szeretnétek tanulni, akkor két külön vízumot kell kérvényezni.

  • Hány évre kaphatok diákvízumot?

    Nincs limitálva, a befizetett kurzusod időtartamától függ.

  • Akkor is megkereshetem a céget, ha eredendően nem a CSE Australia-n keresztül érkeztem Ausztráliába?

    Igen, természetesen.

  • Mi a teendő, ha lejár a diákvízumom és még tovább tanulnék Ausztráliában?

    Ez esetben keresd fel ausztrál központi irodánkat személyesen, telefonon, vagy akár email formájában. A vízum-ügyintézésedet természetesen vállaljuk.

  • Diákként milyen jellegű munkákat kaphatok?

    Ez csak a Te talpraesettségedtől függ. Ausztráliában, de leginkább Sydney-ben nagyon jó az elhelyezkedési ráta.
    Erről bővebben a linkre kattintva olvashatsz.

  • Diákként mekkora órabérre számíthatok?

    A mindenkori minimálbért rendszerint a frissen érkezett diákoknak is megadják a munkáltatók.

  • Kell-e vennem tankönyvet?

    Ez iskolától és képzéstől függ; beiratkozáskor a tankönyv- és fénymásolási költséget előre kell kifizetni.

  • Lesz-e biztosításom, ha diákvízummal megyek Ausztráliába?

    Természetesen, vízumod feltétele a kint tartozkodás ideje alatt a teljeskörű biztosítás, melynek ügyintézését a CSE Australia díjmentesen vállalja.

  • Hol vannak az iskolák?

    A legtöbb nyelviskola a belvárosban van jól megközelíthető, forgalmas helyen.

  • Tudok-e parkolni az iskolánál?

    A belvárosi iskolák többsége nem biztosít parkolóhelyet.

  • Van-e étkezési lehetőség az iskolában?

    Iskolától függően van étkezési lehetőség, de étel- és italautomata minden iskolában van.

  • Ha Ausztráliában fogok tanulni, magammal tudom-e vinni a gyermekeimet?

    Természetesen igen, a gyermekeid a saját tanulóvízumodon lehet szerepeltetni.

  • A gyermekeimnek kötelező-e iskolába járnia Ausztráliában?

    Igen, amennyiben tanulóvízumodon 5 és 18 év közötti eltartott gyermek szerepel, őket kötelező Ausztráliában iskolába íratnod.

  • Mennyibe kerül a gyermekek iskoláztatása Ausztráliában?

    Az 5 és 18 év közötti eltartott gyermekeidet kötelező iskolába íratnod. Az állami iskolák tandíja államonként és területenként változó, a tandíj évenként 4.500 és 10.000 AUD között alakul.

  • Szükséges-e orvosi vizsgálaton részt vennem az ausztrál diákvízum beadása előtt?

    Nem szükséges.

  • Mennyibe kerül a kötelező orvosi vizsgálat?

    2015.November 20-a óta magyar állampolgárok számára orvosi vizsgálatot nem kér a vízumbenyújtásához az ausztrál bevándorlási hatóság.

  • Ki végezheti a diákvízum-kérelem beadásához szükséges kötelező orvosi vizsgálatot?

    Magyarországon csak az ausztrál állam által kijelölt orvos végezheti a kötelező orvosi vizsgálatot.

  • Melyik város kínálja a legolcsóbb nyelvi és szakmai tanfolyamokat?

    Az árak Sydney-ben a legkedvezőbbek; ennek az az oka, hogy Sydney-ben található a legtöbb szakmai és nyelvi képzést biztosító oktatási intézmény, így ott mindkét területen komoly árverseny alakult ki. Az alacsonyabb árak persze ne tévesszenek meg: az oktatás világszínvonalú!

  • Házastársam, élettársam hány órát dolgozhat hetenként, ha velem utazik tanulmányaim idejére?

    A munkavállalás ideje a választott képzéstől függ. Amennyiben nyelvtanfolyamon vagy szakmai képzésen veszel részt, veled utazó házastársad vagy élettársad heti 20 óra legális munkavállalásra jogosult, a szünetekben pedig korlátlan legális munkavállalási engedéllyel rendelkezik. Bizonyos diákvízumok esetén azonban akár teljes munkaidőben is dolgozhat a párod. Bővebb információért keresd az ausztrál vagy a magyar irodánkban.

  • Hány órát dolgozhatok, ha iskolába járok?

    Heti 20 óra munkavállalásra jogosít a diákvízum, de az iskolai szünetben korlátlanul dolgozhatsz legálisan.

  • Szükséges-e szakirányú előképzettséggel rendelkeznem, ha nem nyelvet, hanem szakmát szeretnék tanulni?

    Előzetes szakmai tanulmányokra egyik képzés esetében sincs szükséged.

  • Kell-e anyagi hátteret igazolnom, ha Ausztráliában szeretnék tanulni?

    Amennyiben Ausztráliában szeretnél tanulni nem alapfeltétel az anyagi háttér bemutatása az ausztrál diákvízum igénylésekor, de amennyiben az Ausztrál Bevándorlási Hivatal ügyintézője úgy ítéli meg, akkor az ausztrál kormány felé igazolnod kell, hogy megfelelő anyagi háttérrel rendelkezel. Bizonyítanod kell, hogy a tanulmányaid ideje alatt akkor is fenn tudod tartani magad, ha esetleg nem vállalsz munkát. Ha bővebb információt szeretnél, akkor keresd fel oktatási tanácsadóinkat az ausztrál központi irodánkban, vagy magyar kirendeltségünkben.

  • Általában mennyi ideig tart az ausztrál tanulóvízum elbírálási ideje?

    Az ausztrál tanulóvízum (subclass 500) elbírálási idejének hossza függ a megigényelt képzés, kurzus vagy tanfolyam típusától. Az Ausztrál Bevándorlási Hivatal adatai alapján az elbírálási idő 21 - 61 napig tart az esetek 75 százalékában. Az azonban elmondható, hogy az esetek többségében az Ausztrál Bevándorlási Hivatal megpróbálja a lehetőségeihez képest, a lehető leggyorsabban elbírálni az ausztrál diákvízumkérelmeket.

  • Mivel tudod igazolni az Ausztrál Bevándorlási Hivatal felé, hogy megfelelő anyagi háttérrel rendelkezel kint tartózkodásod ideje alatt?

    A megfelelő anyagi fedezetet a legegyszerűbben saját tulajdonú bankszámlával tudom igazolni. Az igazolandó összeg nagysága függ a vízum kérelmezők számától (1 fő, pár vagy család), a vízum hosszáttól, és akár a képzés típusától is. A felmutatandó összeg bármilyen devizanemben lehet, az Ausztrál Kormány ügyintézője a vízum elbírálásának idején napi árfolyamon átszámítja ausztrál dollárba a bankszámlán szereplő összeget.

  • Amennyiben szeretnék konzultálni a diákvízumról muszáj bemennem az irodátokba?

    Nem feltétlenül szükséges. A technikának köszönhetően ma már megoldható az online konzultáció, tájékoztatás is. Amennyiben a kapcsolatfelvételnek ezt a módját választod, akkor kérlek emailben jelezd felénk. Mi elérhetőek vagyunk skypon, messengeren vagy viberen is. Arra viszont feltétlenül megkérünk, hogy a konzultáció/beszélgetésünk előtt olvasd át a weboldalunkat, hisz azt feltételezzük, hogy a konzultáció során specifikus (tehát nem általános) kérdéseid lesznek.

  • Van lehetőségem ausztrál diákvízumot igényelni, ha már Ausztráliában tartózkodom?

    Természetesen van lehetőséged, de ez függ attól, hogy milyen alosztályú vízummal tartózkodsz Ausztráliában.
    További információért keress minket az ausztrál központi irodánkban.

  • Tudok e vállalkozni Ausztráliába, ha diákvízummal rendelkezem?

    Igen, ennek semmi akadálya. Rengeteg ügyfelünk indított vállakozást Ausztrália különböző városaiban úgy, hogy diákvízummal rendelkeztek.
    Nekünk az a tapasztalatunk, hogy az Ausztrál Kormány és az Ausztrál Adó Hivatal abszolút vállalkozó barát. Az egyéni vállalkozói engedély kiváltása és a cég alapítás is lényegesen egyszerűbb, mint Magyarországon. Ha további kérdéseid vannak, akkor keress minket magyar vagy ausztrál irodánkba.

  • Hányszor hosszabbítható ausztrál diákvízum?

    Az ausztrál diákvízum akárhányszor hosszabbítható, egészen addig, amíg betartottad az előző vízumod feltételeit és megfelelsz az újonnan megkérvényezendő vízumod összes feltételének. Viszont felhívnánk a figyelmedet arra, hogy a második diákvízum hosszabbítás után 700 ausztrál dollár/fő díjat kell fizetni a vízumdíjon felül az Ausztrál Bevándorlási és Határvédelmi Hivatal felé.